Om Iggesund forest

Iggesund Forest är Skandinaviens största tillverkare av svärd till det mekaniserade skogsbruket. All vår tillverkning sker i vår fabrik i Strömsbruk, Hälsingland. Det är något vi är stolta över!

Gruppbild

Företaget

Vi har en engagerad och kompetent personalstyrka som verkligen kan svärdtillverkning, vissa av våra medarbetare har varit hos oss i över 20 år. Med andra ord finns det en mycket stor erfarenhet hos vår personal.

Iggesund Forest har gjort sig kända för att ha skördarföraren i fokus och vi lägger stor vikt vid att ta fram lösningar och produkter som tillmötesgår dennes behov. En stor fördel är att vi har all utveckling och tillverkning i det egna företaget. Det möjliggör en stor flexibilitet och snabb kommunikation, något du som kund vinner på i slutändan.

Sedan 2011 ingår vi i samma koncern som Olofsfors AB med säte i Nordmaling, Västerbotten. Det har givit oss ytterligare fördelar beträffande utveckling och materialprovning.

 

Ett bra bemötande är något som alla uppskattar. Vår kundservice hjälper dig när du vill beställa från oss och svarar dig om du har några frågor.

Du kommer att möta våra duktiga säljare ute i fält och på mässor. Säljarna är specialister på svärd och lyssnar lyhört till eventuella synpunkter du har, allt för att vi skall få bra underlag till ytterligare förbättring av våra produkter.


Vi är som sagt stolta över vårt arbete och det vi producerar. Det innebär nu inte att vi slutar försöka bli bättre. Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar både på produkter och med våra egna arbetssätt för att säkerställa att du som kund fortsätter vara nöjd med oss.

 

Historia

Historia

Iggesund Forest, Skandinaviens största tillverkare av svärd till mekaniserat skogsbruk

Företaget Iggesund Skogstjänst AB bildades under 1980-talet och drevs under de första åren som ett familjeföretag. Den ursprungliga verksamheten gick ut på att tillverka samt renovera svärd.

Efterhand som svärd renoverades fick personalen ett stort kunnande om hur svärd slits och i och med det kläcktes idéer om hur man skulle kunna konstruera och tillverka svärd som höll bättre än de som fanns på marknaden. Under några år ingick även slipning av sågkedjor i verksamheten. Med tiden hamnade tyngdpunkten allt mer på svärdtillverkning och för att kunna lägga mer resurser på detta avvecklades kedjeslipningen. Svärden visade sig fungera bra och försäljningen ökade sakta men säkert.

När förfrågningar även började komma från exportmarknaderna beslöts att byta namn på företaget till Iggesund Forest AB för att anpassa det till en internationell kundkrets. I samband med att ett antal förbättringar genomfördes på svärden byttes den tidigare blå färgen ut mot svart. Den svarta färgen blev lite av vårt signum.

 

Iggesund Forest ägs sedan 2011 av P. Wikström J:r AB som även är ägare av Olofsfors AB i Nordmaling. Verksamheten är fortfarande placerad i Strömsbruk i Hälsingland och vår ambition, som största tillverkare i Skandinavien, är att fortsätta producera högkvalitativa svärd och genom att lägga mer resurser på utveckling, kontinuerligt förfina och förbättra våra produkter för att möta kundernas behov.

Vår personal har genom åren byggt upp ett mycket stort kunnande och vissa anställda har tjänstgjort hos oss i över 20 år vilket borgar för kompetens och erfarenhet.

Våra producerade volymer har ökat successivt och vi har genom åren levererat över 1 miljon svärd. Iggesund Forest finns representerade i många länder världen över!

2016 firade vi 30 år som företag och Blue Line introducerades - de bästa svärden vi någonsin gjort!

Orderingången slog under 2017 och 2018 säljrekord efter säljrekord. Vi har taktat upp i fabriken och flera avdelningar jobbar nu treskift. För att kunna säkra snabba leveranser har vi investerat och byggt till lageryta med hela 710 m2 samt anställt flera medarbetare.